keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Facebookin vaarat

Facebookin vaaroista kirjoitellaan ja varoitellaan paljon, niin iltapäivälehdissä kuin kiertävillä Facebookin seinäpostauksilla. Onpa vaaroja varten perustettu oikein oma ohjesivustokin. Osa kiertoviesteistä on täyttä huttua, mutta asiaakin paljon mahtuu. On kuitenkin yksi vaara johon en ole vielä kiertoviesteissä törmännyt tai muutenkaan kenenkään varoittelevan. Facebookin käyttö liikenteessä.

Olen nähnyt lukuisia postauksia omiltakin FB- kavereilta mihin on otettu kuva autolla ajaessa. Useimmiten kuvilla halutaan osoittaa millainen ajokeli on. Satoi tai paistoi.  Vettä sataa, räpsästään kuva. Radiossa soi Rainy Day - päivitetään kuvalle tekstiksi. Jos ajokeli on ennestään huono, pitääkö omaa ja muiden turvallisuutta ennestään vaarantaa päivittämällä statuksia? Kännykän näpyttely ajon aikana on kiellettyä, sekä hemmetin vaarallista, joten näpyttely ei ole sen hyväksyttävämpää aurinkoisilla ilmoillakaan. Juuri äsken näin taas samanlaisen postauksen - pilkkopimeä tie ja aikainen aamu, kenties unihiekkaa vielä silmissä.Pimeää on ja vauhtia sata, radiossa soi. Soi, niin kauan kunnes rysähtää ja pelastuslaitoksen väki tulee ja katkaisee autosta virrat.

Koomisempaa, mutta yhtä vaarallista on räpsiä kuva toisesta "liikenteenvaarantajasta" ja haukkua se pystyyn. Facebook päivitetään tietenkin samantien, eikä vaikka seuraavalla kahvitauolla.

Esimerkkikuvia olisi monia tähän laittaa, mutta kunnioitan näiden liikenteenvaarantajien tekijänoikeuksia enkä kopioi kuvia luvattomasti.

Vaarallinen villitys Facebookissa, soisin iltapäivälehtien otsikoivan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti