tiistai 29. lokakuuta 2013

Kroppi

Alaikäisenä en kuitenkaan saanut vielä omaa piipparia, vaan asemalle menin aina kunnantalon sireenin soidessa. Sireeni soi vai kuin oli kyseessä vanhan mallin mukainen peruslähtö, osalähdön tullessa sireeni ei soinut vaan keikka tuli pienelle porukalle piippareihin. Halusin kovasti että joskus kuuluisin tuohon valikoituun osalähtöporukkaan.

Ensimmäinen kroppi, eli ruumis osui kohdalleni myöskin alaikäisenä. Olin tuttavani luona auttamassa tapetointihommissa, kun kuulin että paloasemalta lähti paloauto pillit päällä. Sireeni ei ollut soinut, joten kyseessä oli osalähtö. Yksykkösen suhauttaessa ohi kessu huitoi käsin minua menemään asemalle, joten hyppäsin polkupyörän selkään jolla parinsadan metrin spurtti asemalle. Syy, miksi minua huidottiin asemalle oli se että osalähtö oli annettu liikenneonnettomuuteen, mutta samaan aikaan tuli toinenkin liikenneonnettomuus, josta ei jostain syystä tullut erillistä keikkaa. Säiliöauto oli lähdössä yhden miehen vahvuudella tähän toiseen keikkaan, johon minut "heitettiin" mukaan. Pilliajoa mentiin, ja jo matkalla kuski sanoi että katsotaan sitten paikan päällä että mitä minä voin tehdä. Työturvallisuudesta siis huolehdittiin.

Onnettomuus tapahtui toisen kunnan rajamailla, ja paikalla olikin naapurikunnasta hööki ennen meitä. siellä se oli Saab lentäneenä metsähallituksen puolelle, pienellä soratiellä. Höökin porukka ei suorittanut mitään pelastustoimenpiteitä, homma oli jo selvä. Saab oli katollaan, ja mieshenkilö lentäneenä takapenkkien puolelle. Lähempää en päässyt näkemään, eikä varmaan olisi ollut tarvettakaan. Poliisin saavuttua höökin miehistö irroitteli henkilön pois ja pisti pussiin.

Taisin olla 17-vuotias, samana vuonna täyttäisin kahdeksantoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti