keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Kissa puussa 112

Kuinka moni teistä soittaa hätänumeroon jos kissa on puussa? Hätäkeskus ohjeistaa:
"Osa pelastuslaitoksista tekee myös kiireettömiä pelastustehtäviä, kuten kissan auttamista puusta. Kyseisissä tilanteissa hätäkeskus on kuitenkin väärä yhteystaho, koska kyseessä ei ole kiireellinen hätätilanne. Pelastuslaitosten omista numeroista voi kysyä tarvittaessa apua ja pelastuslaitos päättää tapauskohtaisesti avunannosta resurssitilanteensa tai omien linjaustensa mukaan."
 Paikallisessa Facebook- ryhmässä oltiin taas hieman huolestuneita, kun kissa oli puussa. Tarina ei kerro että onko soittanut 112, vai mihin mutta "palokunta ei luvannut tulla" . Ihan ensimmäisenä syynä varmasti on ollut se, että huolestunut kansalainen oli nähnyt kissan puussa, eikä tiennyt kauanko se siellä on ollut.

Asiantuntevina kommentteina keskustelussa mainittiin että vakinaisilla ei ole aikaa ja resursseja, mutta VPK voisi ehtiä koska ei ole ensisijaisena lähtijänä. Tiedoksi nyt kuitenkin, että lähialueella on toistakymmenta vapaapalokuntaa, jotka ovat ykköslähdön lähtijöitä, myös sillä alueella missä kissa puussa oli.

Itseäni ei voisi kissan puusta hakeminen vähempää kiinnostaa. Ensinnäkin, vepari kun olen niin töistä ei kovin mielellään jää pois kissan vuoksi, joka on puussa sen seurauksena että omistaja on välinpitämätön pitäen kissoja irti. Ei, en ole kissanvihaaja. Olen kissanomistaja ja pidän meidän riiviöstä niin paljon, että se juoksentelee ulkona vain valjaissa ja kiipeilee sellaisissa puunrungoissa että se ei korkeille oksille pääse.

Kyllähän se vähän niin on, että jos kissan omistaja tiedetään niin sen pitäisi itse hoitaa paikalle vaikka paikallinen yrittäjä joka sen kissan sieltä puusta hakee, eikä vaivata sen koommin niin vakinaista kuin vapaaehtoista palokuntaakaan. Toisin silmin katsottuna, kissan pelastaminen puusta voi toimia ihan hyvänä harjoituksena esimerkiksi puomitikasauton käyttöä ajatellen.

 Myöhemmin kuulin että kyseinen kissa oli puusta alas saatu seuraavana päivänä, ja palokunta oli (virheellisesti) tilattu 112 kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti